Izraelski „Yinon plan“ zajednički provode Iran i Saudijska Arabija

Plava boja predstavlja buduće granice cionističke države prema "Yinon planu"

Rusko-iranski savez koristeći se sa režimom uzeo je na metu većinsku sunijsku populaciju Sirije, na što Evropsko-Američki savez šuti i mirno gleda na pokolj i genocid koji se događa.

Nedužni sirijski civili uputili su se ka turskoj granici kao posljednjoj nadi za spas i opstanak.

U zapadnoj Aziji događa se genocid nad sunijskim stanovništvom, sve imperijalističke strane zajednički provode ovaj genocid.

U Siriji se događa jedna od najvećih kampanja promjene strukture stanovništva u modernoj historiji čovječanstva, i nema razlike između iransko-ruskog i saveza između SAD-a i Izraela.

Regija svjedoči tajnom savezu između Irana i Izraela, pitate se kako?

Iran dok  prijeti kako će “izbrisati Izrael sa karte“, kako će napasti SAD, ubija samo civile-muslimane u Siriji.

Čak i nakon ubistva Kasima Sulejmanija, dok je cijeli svijet očekivao veliku odmazdu od Irana, iranske milicije u Siriji svoju osvetu za Sulejmanijevu smrt tražile su među civilima Idliba i Halepa.

Sa druge strane nije slučajno ni to da Saudijska Arabija i UAE kao saveznici Cionista stoje iza radikalnih terorističkih grupa na sjeveru Sirije.

Ove radikalne grupe služe istom cilju kao i šitske milicije u Siriji i Iraku.

DAEŠ kao terorističko krilo, bilo je kooperativno u uništavanju ukorijenjenog islamskog identiteta drevnih zemalja zajedno sa dva saveza o kojima govorimo.

I perzijsko-šitski Iran, i Saudijska Arabija kooperativni su u pogledu izraelskog “Yinon plana“ iz 1982 godine.

Ovaj plan predvidio je transformaciju tj. podjelu svih muslimanskih država na Bliskom istoku dotle da se čak i od običnih gradova uspostave nove države.

Ovaj plan predvidio je očito i promjenu strukture stanovništva, tj. genocid ili čišćenje sunijske većine koja nastanjuje ovu regiju.

Ono što je bio Varšavski geto za jevreje u opsadi Hitlerovih nacista, danas je Gaza, Zapadna obala, Idlib, Halep i Mosul za muslimanski svijet.

Iransko-Ruski savez obavezao se da će osigurati „Sigurnost Izraela“ kroz genocid nad sunijskom populacijom

Kada je istekao „rok“ Kasimu Sulejmaniju, ubijen je identično kao i Al-Baghdadi. Iran s druge strane svoje osvetničke rakete na kojima piše ime Kasima Sulejmanija nije iskoristio protiv američkih vojnika, ove rakete gađale su civile i jetime na sjeveru Halepa i u Idlibu.

Kako možemo da objasnimo da iransko-rusko prisustvo i genocid koji čine nad sunijskim stanovništvom uopšte ne smeta američko-izraelskom savezu? Zato jer su sudionici u zajedničkom planu!

Dva saveza o kojima govorimo vide veliku prijetnju u trećoj osovini koju okuplja Turska

U slučaju Idliba, SAD su verbalno osudile rusko-iranski savez ali nisu i nikada neće poduzeti bilo kakve korake da genocid koji se događa zaustave.

Zapravo osim Turske, svi ostali su zadovoljni ovim genocidom koji se provodi, jedino o čemu razmišljaju je moć i uticaj koji su stekli nad Sirijom i Irakom.

Na cijeloj teritoriji Iraka i Sirije gdje je “Očišćena“ sunijska populacija, Iran naseljava šitsko stanovništvo.

Ako ignorišemo iransko-izraelske verbalne prijetnje, vidjet ćemo kako je Iran ustvari “profitirao” okupirajući teritorije Iraka i Sirije i tamo naselio šitsku populaciju.

Eliminacijom Sadama Huseina kao najvećeg protivnika Irana, upravo je američka vojska otvorila vrata Iraka za iransko djelovanje i širenje uticaja.

Eliminacijom sunitske većine u regiji Bliskog istoka, Izrael će neminovno proširiti svoje granice

Iako bi novim izbjegličkim valom prema Turskoj automatski bila ugrožena i sigurnost Evrope, zvaničnici EU većinom šute.

Turska se našla usamljenom kao jedini protivnik genocida koji se provodi nad sirijskim stanovništvom.

Saudijska Arabija, Egipat, UAE, Bahrein, Oman i Sudan već su ušli pod kontrolu cionizma, dok su Libija i Jemen ratom uništene i rasparčane.

Ukoliko koridor Sirije-Iraka-Libana uspiju predati Iranu, Turska će ostati usamljena i okružena u potpunoj izolaciji.

Izraelska sigurnost u prevodu znači etničko čišćenje sunijske većine u zapadnoj Aziji kroz politiku Sunijsko-Šitske ili Arapsko-Perzijske napetosti i ratova

Turska je dijagnosticirala ovu činjenicu i pokušava da razvije strategiju u skladu s tim.

Interesantno je kako mnogi pokušavaju da sakriju ove činjenice, nazivajući ih raznim imenima, pokušavajući da odvrate muslimanski svijet da se bave ovim problemom.

Autor: Tarık BaşTürk

Podijelite sa ostalima