Francuski magazin uzeo za metu Erdogana u skandaloznom napadu

Le Point ogorčeno naziva predsjednika Erdogana, poznatog po svojim humanitarnim naporima, “Diktatorom” iako je za predsjednika legalno izabran na demokratskim izborima

Francuski magazin Le Point – dobro poznat po svojim islamofobičnim i anti-migrantskim objavama – još jednom je izašao na vidjelo s nevjerovatnom tvrdnjom.

Časopis je napao turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, kao što je to učinio prije, koristeći predsjednika kao naslovnicu uz naslov: “Etničko čišćenje, Erdoganova metoda. Trebamo li dopustiti da Erdogan zaprijeti Europi? “

Njihov cilj je bio osuditi tursku operaciju “Izvor mira” u Siriji, koju su izobličili objavom.

Na 9. Oktobar Turska je pokrenula operaciju “Izvor mira” zbog uklanjanja terorista sa sjevera Sirije, istočno od rijeke Eufrat, kako bi se osigurale granice Turske, pomoglo sigurnom povratku sirijskih izbjeglica i osigurao teritorijalni integritet Sirije.

Prije predsjedničkih izbora u Turskoj, 24. Juna, ekstremno desničarski magazin ponovo je upotrijebio Erdoganovu fotografiju na naslovnici sa skandaloznim naslovom „Diktator“.

Od tada nisu prestajali sa napadima na Tursku i njenog predsjednika svojim neutemeljenim tekstovima.

Otac utemeljitelja časopisa Le Point, Claude Imbert, koji je umro 2016. godine, imao je zapravo veliki utjecaj na politiku objavljivanja u časopisu, svojim pisanjem i mišljenjima protiv muslimana i imigranata, kao i svojim rasističkim primjedbama.

Izvor: Yeni Şafak 

Podijelite sa ostalima