Muslimanska omladina pomaže starijim osobama u Njemačkoj, uslijed straha od epidemije

Muslimanska omladina volontira kako bi zadovoljila potrebe njemačkog starijeg stanovništva uslijed straha od širenja koronavirusa u Berlinu.

Muslimanska omladina radi non-stop u asocijaciji Medinske džamije kako bi kupili namirnice i lijekove za starije od 60 godina i za one s oslabljenim imunološkim sistemom, a zatim sigurno dostavljaju namirnice i lijekove kućama starijih osoba.

Starije osobe u Njemačkoj mogu zatražiti pomoć putem e-maila ili telefona od Medinske džamije kako bi pokrili svoje osnovne životne potrebe kao što su hrana i lijekovi.

Nakon prijema zahtjeva, muslimanska omladina odlazi u kupovinu, a zatim dostavlja stvari u domove onih kojima je to potrebno.

“Plašimo se napustiti kuću i pokušavamo se zaštititi. Kada smo čuli za dostupnu pomoć iz Medinske džamije, pozvali smo ih u pomoć i mladići su nam odmah dostavili namirnice. Bog ih blagoslovio”, rekao je Turan Ozcan, 62- jednogodišnji muškarac koji živi u Berlinu.

Njemačka je treća najgore pogođena zemlja pandemijom koronavirusa u Evropi, nakon Italije i Španjolske. Broj potvrđenih slučajeva koronavirusa u zemlji porastao je na 9.877 u srijedu ujutro.

Stopa smrtnosti od koronavirusa dosegla je 26 osoba, navode izjave lokalnih zdravstvenih vlasti.

Podijelite sa ostalima

Komentariši