Okružuju muslimane sa istoka, proizvode sukobe između Budista, Hindusa i Muslimana, zašto muslimanski lideri ne zauzimaju zajednički front?

Postoji tema koja mi već neko vrijeme okupira glavu. Vidim i da nema mnogo ljudi koji su zainteresovani za ovu tematiku. Kada ne postoji interes da razmatramo i diskutujemo o ovoj temi, kasnije kada nam se predstave određene situacije, odjednom smo zapanjeni.

Stvar je u tome da se novim projektima nadovezuju na dugogodišnji projekt Zapada, Atlantskog saveza i američko-izraelske osovine kako bi se islam i muslimani isključili iz historije, kako bi ih se spriječilo da ponovo postanu suvereni, da ih gurnu u haos kroz okupacije i građanske ratove. Ukoliko ove spletke ne uspiju, hoće li Zapad onda pokrenuti invaziju?

Otpočeli su opsadu muslimana i njihovih regija i sa Istoka?

Da li će islam, koji je opsjednut od Zapada, sada biti opkoljen sa juga i istoka također? Da li će se sada budisti i hindusi uključiti u hrišćanske i jevrejske napade krajnje desnice?

Da li će se islam pretvoriti u zajednički problem za sve civilizacije? Da li će se sada budistička i hinduistička civilizacija sukobiti sa islamom, pored sukoba Zapada i jevrejske i hrišćanske civilizacije sa islamom?

Sve percepcije prijetnji i intervencije zapadnog političkog uma usmjerene su na muslimanski svijet, iako pokušavaju da to promoviraju kroz druge diskurse, pokušavajući da ih prikažu “civilizovanim”.

„Islam je u sukobu sa svim civilizacijama“, ideja je koja se implementira

Um koji stoji iza izjednačavanja Islama sa terorizmom nameće svjetsku anti-terorističku doktrinu, dok njihove vlastite obavještajne organizacije stoje iza svake terorističke grupe koristeći islamski identitet.

Oni vide muslimanski svijet kao jedinu moćnu političku prepreku i prijetnju koja stoji na putu Globalne dominacije Zapada.

Njihov plan je usmjeren na okruživanje muslimanskog svijeta sa svih strana, povlačeći ga u beskonačne ratove između sebe, pretvarajući sve razlike i identitete u razloge za sukob, i paralelno dovodeći islamsku civilizaciju u sukob sa svima drugima.

To je “Razmišljanje” koje nas tjera da aplaudiramo masakru muslimana

To je razmišljanje koje nas tjera da aplaudiramo masakru nad muslimana u afganistanskoj Qala-i Jangi 2001. godine. To je um koji je povrijedio sve vrijednosti koje pripadaju Islamu i muslimanima u Abu Grajibu. To je um koji je utemeljio DAEŠ i zaprijetio islamskom svijetu govoreći: “Vi se ne borite protiv DAEŠ-a.”

To je um koji je pljačkao muslimansku teritoriju tako što je zavarao muslimane, ponekad njihovim vlastitim rukama. To je um koji je sposoban da muslimane učini spremnim za okupaciju kroz terorističke organizacije koristeći islamski identitet.

To je um koji je u stanju da nas dobrovoljno uzme kao taoce simbola zla, i da naše zemlje opljačkaju i unište. To je um koji pokušava da uzme Tursku kao taoca preko “domaćih osvajača” kao što je teroristička organizacija (FETÖ), i zamijeni je drugim terorističkim organizacijama kada ne uspije.

Muslimanska potraga za pravdom, strateška želja Zapada

Oni koji prebacuju rat u srce islama i oni koji grade rat između hrišćansko-jevrejske civilizacije i islama, koriste lokalne probleme za pripremu konfliktne budućnosti između istočnih civilizacija i islama. Oni grade zidove beskonačnih sukoba između Kine (budističke civilizacije) i muslimanskog svijeta, te Indije (hinduističke civilizacije) i islamskog svijeta.

Organizatori muslimansko-hrišćanskih i muslimansko-animističkih sukoba u dubinama Afrike sada provociraju i Kinu i Indiju. Oni koriste muslimanska religijska učenja, vjerovanja i traganje za pravdom za vlastite strateške želje. Oni pretvaraju osjetljivost muslimana u metke.

Hoće li se Kina i Indija pridružiti zapadnoj doktrini rata protiv islama?

Primijetite li kako su incidenti u Kašmiru nedavno ponovo izbili. Pakistanu je upućena diplomatska nota dok je desetine indijskih vojnika poginulo. Zašto bi neko pokrenuo indijsko-pakistanski rat? Vjerovatno zato što zna da to neće ostati samo problem između Pakistana i Indije.

Dok je legitimitet slučaja Kašmir očigledan, Pakistan se okreće ka Kini i SAD-u, dok se Indija okrenula Izraelu. Ovo naglašava da mogu postojati ciljevi izvan Kašmirskog pitanja.

Pored toga, pripremaju se prilike da Kina poveća kineski masakr koji se već godinama traje u Istočnom Turkistanu nad Ujgurima. Nažalost, i Kina i Indija su progutale mamac i uvlače se u Zapadni rat protiv islama.

Zašto muslimanski mislioci i lideri ne stvaraju front odbrane?

Pogledajmo to sa naše tačke gledišta. Muslimanski svijet je uvučen u sukob sa Istokom, Zapadom i Jugom ali taj sukob nije naš izbor. Um o kojem govorimo to predstavlja u svijetu kao “konfliktni identitet” muslimana. Nažalost, uspjevaju uvjeriti i nas same u takvo nešto.

Naravno, naši lokalni problemi su veoma važni i izuzetno osjetljivi. Međutim, dok se 21. stoljeće priprema za višestoljetne promjene, dok se velika i dugoročna borba odvija preko globalne karte moći, predlažem da odemo izvan lokalnih kriza i obratimo pozornost na projekt koji okružuje muslimanski svijet . Obaveza muslimanskih mislilaca je da proizvode teorije i diskurse u ovoj oblasti više nego bilo koga drugog.

Nemamo drugog izbora nego da se uzdignemo i osnažimo. Nemamo taj luksuz da napustimo Tursku kao lidera muslimanskog svijeta

Takav je period da muslimani žive u najhaotičnijem dijelu svijeta. U regionu, za koji sve civilizacije i identiteti tvrde da imaju pravo, nemamo izbora nego da se uzdignemo na vlast.

Turska to pokušava postići i stoga je pod teškim napadima. Zbog toga nemamo drugu opciju osim da podržimo borbu Turske. Nemamo mnogo vremena da preduzmemo akciju protiv Zapada koji muslimanski svijet proglašava zajedničkim problemom planete. Nemamo drugog puta osim da krenemo sa oživljavanjem muslimanskih regija.

Autor: İbrahim Karagül 

Podijelite sa ostalima