Šta je Turska za Islam i muslimane širom svijeta?

U današnjem vremenu kada je muslimanska krv postala najjeftinija širom svijeta, koja država i narod stoje kao glavna prepreka onima koji su za metu uzeli Kuds, Mekku i Medinu?

Pogledajmo i poslušajmo, od Bosne do Afrike, od Mijanmara do Pakistana, od Kine do Sirije i Iraka, od Kudsa do Mekke i Medine, ko je najglasniji kada su u pitanju potlačeni muslimanski narodi?

U svakom od ovih slučajeva, to je Erdogan i Turska, zar ne?

Erdogan koji je podigao na noge Ujedinjene narode protiv američke odluke o proglašenju Kudsa izrealskim glavnim gradom! Erdogan koji je tada nanio težak diplomatski poraz Izraelu i Americi.

Jer da su tada postigli svoje ciljeve, nakon Kudsa došle bi na red Mekka i Medina.

Erdoganov govor pred skupštinom UN-a

Neki ljudi koji baš ne razumiju odnose među državama govore kako bi Turska trebala prekinuti odnose sa Izraelom, Amerikom i nekim drugim državama. Zar to ne rade arapske države već decenijama? Zvanično niko od njih skoro nema diplomatske odnose sa Izraelom i šta je bio rezultat toga? Pogledajte i razmislite, skoro pa smo izgubili prvu Kiblu muslimana.

Što je Turska i njen uticaj snažniji, to je veća propaganda protiv Turske širom muslimanskog svijeta. Ne znam da li ste to primijetili ali Zapadne države su dodatno uložile veliki novac u medije u BiH upravo sa ovim ciljem da bi vas trovali.

Cilj toga je zaustaviti muslimansko ujedinjenje i po ko zna koji put sukobiti muslimane međusobno.

Kao današnji muslimani koji stotinama godina već spavaju, ne napreduju tehnološki i paralelno su ovisni o Zapadu, nemamo drugog izbora za borbu osim onog kako to čini Turska.

Tajni rat koji se vodi protiv Islama mnogi čak i ne vide a tek rijetki razumiju. U tom tajnom ratu povlače se potezi sa obje strane, ponekad potez koji Evropa povuče prema Bosni većina vidi kao nešto “Dobro”, dok je to kada pogledate sa aspekta Islama pa čak i ekonomskog prosperiteta potpuna propast.

Dok opet u neku drugu ruku, pojedine stvari koje čini Turska na prvi pogled se čine kako oni pomažu Srbiju ili neku drugu državu. Dok za deset ili više godina možda shvatite i vidite prave ciljeve i rezultate.

Da bi bili ozbiljan narod i ozbiljna država moramo imati viziju, gledati 10 godina unaprijed pa čak i 50, gdje se vidimo tada i šta želimo ustvari…?

Kada tako budete razmišljali tek onda ćete donekle shvatiti ono što čini Erdogan i Turska.

Onda ćete vidjeti da se tu ne radi samo o Srbiji, već da Turska preko Srbije vodi bitku i sa drugim Zapadnim državama.

Osvrnite se okolo sebe i pogledajte, u svim muslimanskim regijama vidite samo ratove, krv i neimaštinu. Zar mislite da oni koji su to izazvali u Kini, Africi, Siriji, Palestini, ne žele da po ko zna koji put i Bosna ponovo prokrvari?

Turska radi na tome da spriječi jedan takav scenariji koji je pripremljen za Bosnu u bliskoj budućnosti.

Da li će uspjeti i koliko, ostaje da se vidi. Ali ne zaboravite to, hrvatska predsjednica i srbijanski predsjednik kada je u pitanju Bosna ne idu u Sarajevo već u Ankaru. Znaju da se bez Turske danas ne mogu donositi samostalne odluke na Balkanu, čak ni onda kada imaju Evropu iza sebe!

Muslimanski narod koji je sve izgubio, nema taj luksuz da izgubi Tursku.

Ukoliko se to ponovo dogodi, neće ostati niko ko bi bio prepreka onima koji nakon Kudsa žele zauzeti Mekku i Medinu.

Autor: Tarık BaşTürk

Podijelite sa ostalima